Cabinet Stomatologic Sibiu - Stomatologie Sibiu - Cabinete Stomatologice - Dr. Bianu Georgiana

La cabinetul stomatologic Dr. Bianu Georgiana misiunea noastra este sa va vedem zambind !
Sfaturi stomatologice - Cabinet Stomatologie Dr. Bianu Georgiana
Cariile si alimentatia
Deja te-ai obisnuit sa tot auzi ca majoritatea problemelor de sanatate vin din alimentatie necorespunzatoare. Ti se pare, oare, de mirare ca si cariile si celelalte probleme ale dintilor se trag dintr-un regim alimentar defectuos? Pentru a preveni aparitia cariilor e bine sa avem o dieta bazata pe alimente integrale (fructe si legume proaspete, cereale, fasole), care intaresc dintii si gingiile. Orice fibra alimentara cruda ajuta la curatarea dintilor.

Vitaminele C si D sunt nelipsite pentru o dantura sanatoasa. Lipsa vitaminei C duce la slabirea gingiilor, care ajung sa sangereze, iar daca ai deficit de vitamina D, te poti trezi ca ti se misca dintii, pentru ca suportul osos este slabit.

Igiena cavitatii bucale
CLATIREA GURII DUPA PERIAJ - este parte integranta a igienei cavitatii bucale. Resturile de pasta de dinti nu au efect benefic, din pacate. SCHIMBAREA PERIUTEI DE DINTI - trebuie sa se realizeze la fiecare 3 - 5 luni. Pentru cei care se ataseaza prea mult de ea, au aparut cele ale caror peri se decoloreaza, anuntand cand este momentul inlocuirii.

DE RETINUT: controlul stomatologic de specialitate trebuie sa se desfasoare de doua ori pe an. Este foarte important pentru a depista din timp cariile si orice mici afectiuni, care, netratate, ne pot produce probleme grave.
 
Logitask